Acarienii nu sunt paraziti si nu provoaca dezastre. Nu musca asa cum fac paianjenii si nici nu inteapa ca albinele.
Acarienii de praf sunt insecte microscopice care pot da REACTII ALERGICE ce pot varia de la congestie nazala la ochi umflati si astm. Fiind atat de mici, nu ii poti vedea niciodata.
Fiind atat de mici, nu ii poti vedea niciodata ( numai la microscop). Dar marimea nu-i face mai putin dezgustatori. Iata ce alte „calitati” mai au:
– Traiesc pe pielea moarta si firele de par moarte. Gandeste-te numai la cat par se rupe cand te perii si cata piele moarta cade in acelasi timp. Acestea sunt adevarate mese apetisante pentru acarieni, deci acarienii nu vor flamanzi nicicand. Iar daca ai animale de companie, ai grija. Animalele de companie furnizeaza si mai multa materie prima pentru hrana acarienilor decat oamenii.
– Traiesc pe saltele si perne.
– Traiesc pe pernele canapelelor, in covoare si pe perdele. Pernele de canapea, covoarele si perdelele sunt fabricate din fibre care atrag usor praful, pielea moarta si parul, precum si scuamele animalelor de companie. Practic, daca ai fibre textile in casa, pe care stai, mergi sau dormi, aproape sigur contin acarieni.
– Se reproduc cu miile – fac oua la perioade scurte de timp, iar insectele care ies din oua incep si ele sa faca oua. Nu exista niciodata doar un acarian, sau zece sau o suta. Sunt cu miile …
– Alergiile nu sunt declansate de acarieni ci de reziduurile lor. Este ceea ce oamenii de stiinta denumesc politicos „materii fecale” si contin substante care iti provoaca iritatii ale ochilor, congestie nazala si mancarimi la nivelul pielii.
Sunt dezgustatori. Insa, in ciuda naturii lor respingatoare, acarienii de praf sunt INOFENSIVI daca nu esti alergic.
IN CONCLUZIE- acarienii ne fac de fapt un mare bine, ei hranindu-se cu celulele moarte si descuamate de pe pielea noastra si a altor animale.
Totusi, la anumiti pacienti, sistemul imunitar i-a convertit in timp din amici in dusmani.
( informatiile au fost adunate de pe internet, din articole de specialitate)

Vizionează acum un scurt video din arhiva personală: Click aici